Facebook wil dat nieuwe VR-bril lijkt op echte bril

Auteur: , 1 Reactie
Facebook wil dat nieuwe VR-bril lijkt op echte bril

Facebook stuurt vandaag zijn eerste virtual reality-headset naar klanten, maar de social media-gigant blijkt de toekomst van VR heel anders te zien.

Facebook hoopt dat de Oculus Rift in de toekomst steeds kleiner wordt en uiteindelijk een stuk meer lijkt op een bril die je normaal ook draagt. Tijdens de jaarlijkse F8 developer conference liet CEO Mark Zuckerberg een concept zien van een soortgelijke bril.

Volgens Zuckerberg zal er een slimme bril komen die naast virtual reality ook augmented reality kan laten zien. Het principe lijkt sterk op dat van Google Glass. “Dankzij augmented reality kun je naar de echte wereld kijken, maar ook gebruik maken van allerlei digitale toevoegingen”, aldus de Facebook-topman.

Facebook is niet het enige bedrijf dat interesse toont in de augmented reality-wereld. Microsoft heeft zijn HoloLens-headset net verstuurd naar developers, terwijl Snapchat volgens de laatste geruchten ook bezig is met het ontwikkelen van een augmented reality-bril.1 reactie

Dat vind ik wel een erg tof idee. Google Glass ziet er tof uit, maar het is iets té sci-fi om daadwerkelijk mee rond te lopen. Ik denk dat zo’n VR/AR-bril die op een normale (zonne)bril lijkt wel iets kan worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).