Facebook wil meer diversiteit onder werknemers

Facebook wil meer diversiteit onder werknemers
Zo heeft Facebook voor het eerst cijfers gepubliceerd over het werknemersbestand. Hieruit blijkt dat blanke mannen oververtegenwoordigd zijn.

Zo zien we dat 69% van alle werknemers binnen Facebook van het mannelijk geslacht zijn. 2% van de werknemers is zwart tegenover 57% blanke werknemers terwijl 34 procent de Aziatische etniciteit hebben.

Facebook wil juist de diversiteit onder haar werknemers vergroten. Dit vooral omdat Facebook wereldwijd actief is en uit onderzoek blijkt dat teams met mensen van een verschillende etniciteit beter zijn in het oplossen van complexe vraagstukken. Uit de cijfers blijkt dan ook dat Facebook nog een lange weg heeft te gaan.

Dat beseft Facebook zelf ook en is daarom ook gaan samenwerken met organisaties die ICT onder bevolkingsgroepen die ondervertegenwoordigd zijn wil stimuleren. Vorig jaar heeft Facebook zelfs een strategic diversity team opgericht. Die moet er op korte termijn voor zorgen dat de selectieprocedures worden aangepast. Volgens Facebook werpt dat nu al zijn vruchten af en zien we in de cijfers al een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *