‘Facebook zet drones in om de wereld internet te geven’

Facebook wil drones inzetten om de wereld internet te geven
Oké, Marck, we weten dat je de hele wereld van internet wil voorzien met je Internet.org-project. Maar dit is wel heel ambitieus.

Volgens Techcrunch is Facebook bezig om de in New Mexico gevestigde dronebouwer Titan Aerospace over te nemen. En als u dacht dat de kas leeg was na de overname van WhatsApp; volgens ingewijden zou Facebook omgerekend 43,7 miljoen euro voor de dronebouwer willen betalen.

Het doel is vervolgens zijn om 11.000 zogenaamde unmanned aerial vehicles (UAV’s) te bouwen en boven gebieden zonder internet te laten vliegen. Het zou gaan om het Solara 60-model, dat op eigen elektrokracht kan opstijgen tot een hoogte van 20 kilometer en vervolgens op zonne-energie 5 jaar lang in de lucht kan blijven. Dit maakt deze apparaten ideaal als ‘hotspot’ voor gebieden zonder internet, te beginnen met Afrika.

De drones vliegen een stuk lager dan satellieten en zouden een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengen. Wij vragen ons vooral af wie er gaat winnen in de strijd om de rest van de wereld van internet te voorzien: Google met Project Loon (wifi-ballonnen) of Facebook met deze drone-aspiraties, mochten de geruchten waar blijken te zijn.

[gv data=”XmN13LnBk3c”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *