Facebook zet je berichten standaard op privé

Facebook zet berichten standaard op privé
Facebook heeft besloten om de standaard privacyinstellingen van nieuwe gebruikers standaard op ‘vrienden’ te zetten. Voorheen was dit ‘openbaar’. Dit betekent dat alles wat je deelt niet langer automatisch voor iedereen – ook non-vrienden en stalkers – zichtbaar is.

Facebook Nederland zegt:

“Mensen die voor het eerst iets op Facebook plaatsen zullen een melding zien waarin ze worden gevraagd de privacy van de status update in te stellen. Als er geen keuze wordt gemaakt zal de privacy standaard worden ingesteld op ‘vrienden’. Deze instelling kan later altijd worden veranderd, ook voor updates die al gepubliceerd zijn.”

Volgens Facebook klagen gebruikers die al langer gebruik maken van de social media-site aan dat ze bang zijn dat ze per ongeluk inhoud delen met een te breed publiek. In de komende weken zullen ze daarom beginnen met het testen van een uitgebreide privacy check-up. Dit bestaat uit een aantal stappen waarbij de privacyinstellingen van status updates, apps die ze gebruiken en persoonlijke informatie worden getoond en eventueel veranderd kunnen worden. Een methode om zelfs de grootste digibeten en die ene tante in staat moet stellen om toch een beetje privacy te creëren.

De laatse tijd heeft Facebook al een aantal hulpmiddelen geïntroduceerd om gebruikers eraan te herinneren wat ze met wie delen:

  • Herinnering bij openbaar publiceren: een snelle reminder voor mensen die iets openbaar op Facebook plaatsen om er zeker van te zijn dat wat ze delen ook openbaar bedoeld is.
  • Versimpelde manier om publiek te kiezen: In de Facebook app voor iPhone zien mensen bovenaan het scherm met wie ze een status update delen.
  • Anonymous Login en verbeterde controle voor Facebook Login: Anonymous Login is een nieuwe manier om in te loggen op apps zonder persoonlijke informatie van Facebook te delen met de ontwikkelaar.
  • Nieuw ontworpen controlepaneel voor apps: Een nieuw dashboard dat een lijst van apps die iemand gebruikt laat zien en mensen de mogelijkheid geeft om instellingen van apps te wijzigen, en apps compleet laat verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *