Fail: Apple weet iPhone 12 niet met 120Hz te leveren?

Fail: Apple weet iPhone 12 niet met 120Hz te leveren?

Terwijl zo’n beetje alle grote concurrenten 90Hz en 120Hz schermen leveren op de topmodellen, loopt Apple straks achter met de iPhone 12.

Om Apple te verdedigen kunnen we stellen dat het Amerikaanse techbedrijf slechts één keer per jaar met een vlaggenschip komt. Dus je kon ervan uit gaan dat Apple over een paar weken een iPhone 12 gaat aankondigen met een 120Hz display. Toch? Niet dus, tenminste. Zoals het er nu naar uitziet.

Volgens Ross Young kan Apple niet op tijd aan de 120Hz driver komen. Deze driver is essentieel voor het aansturen van het paneel op de iPhone 12 Pro. Het techbedrijf kan nu twee dingen doen. Of de iPhone 12 Pro vertragen en alsnog het toestel met een 120Hz display uitbrengen. Of de smartphone lanceren met een 60Hz display. In beide gevallen staat het bedrijf er niet bepaald fraai op.

Het is niet zo dat Apple geen ervaring heeft met de technologie. De huidige iPad Pro heeft al een 120Hz display. Waarom Apple deze problemen ervaart is niet duidelijk. Concurrenten als OnePlus, Samsung en OPPO hebben smartphones met een 120Hz scherm. Het maakt de complete smartphone ervaring een stuk soepeler. Het is net als met een goede camera op je smartphone. Als je het eenmaal hebt ervaren wil je niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *