Fail: GTA IV op Xbox One draait niet lekker

GTA
Dat had Microsoft van tevoren beter kunnen uitzoeken.

Sinds kort is het mogelijk om Grand Theft Auto 4 te spelen op de Xbox One, de opvolger van de Xbox 360 waar de game oorspronkelijk op werd uitgebracht. Helemaal vlekkeloos speelt het spel echter niet. Gamers kampen met technische issues en framedrops. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat er wat aan de hand is en zegt het voorval te onderzoeken.

De game zou op de One beroerder draaien dan destijds op de Xbox 360. Een oplossing zou volgens de spelers zijn om de framerate vast te zetten op 30 fps, maar volgens het Amerikaanse bedrijf is dat niet zo gemakkelijk. Het is niet de eerste keer dat een oudere game op de Xbox One voor problemen zorgt. Games als Mass Effect en Halo: Reach kampten ook met technische issues op het moment dat ze beschikbaar kwamen op de console van Microsoft. In dat opzicht heeft het techbedrijf dus niet geleerd van het verleden.

In 2015 kondigde Microsoft aan dat 360-titels naar de Xbox One zouden komen. Meer dan 100 titels kwamen beschikbaar. Naast GTA ook bekende titels zoals het eerder genoemde Halo en bijvoorbeeld Call of Duty: Black Ops.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *