Fail! Ouders vernoemen baby massaal naar Instagram-filters

Auteur: , 4 Reacties
Borstvoeding Olivia Wilde

We blijven nog even bij de babies. Er is sprake van een duidelijke trend: de benamingen voor filters en andere Instagram-opties worden steeds populairder als kindernaam. Klinkt ongelofelijk? Statistisch bewijs volgt.

De site Babycenter verzamelde data van 340.000 ouders die bereid waren de namen van hun kids met hen te delen. Die nieuwe ouders bleken vaak inspiratie op te doen in entertainment: ze vernoemden hun kroost bijvoorbeeld naar YouTube-celebrities, helden en heldinnen uit games of personages uit Young Adult-boeken. Zeer populair is bijvoorbeeld ‘Katniss’ (The Hunger Games), terwijl de stijgende populariteit van de naam ‘Joule’ wordt toegeschreven aan een personage uit het spel ReCore.

Maar de belangrijkste (en meest verontrustende trend) van 2015 is deze: je kind vernoemen naar een Instagram-filter. Nee, we nemen je niet in de maling.

Lux. Juno. Reyes. Ludwig. Amaro. Valencia. Willow.

Allemaal namen van Instagram-filters en –opties en allemaal immens populair in 2015. Neem de foto-editing-tool Lux: dit jaar maar liefst 75% populairder als jongensnaam dan in 2014. Filter Ludwig? 42% populairder. Amaro? 26%. En Reyes 10%. Bij de meisjes maakte Juno een sprong van 30%.

Blauw Bloed

Een andere, niet tech-gerelateerde babynaam-trend is om de kindekes ‘koninklijke’ namen te geven. Zo was de meisjesnaam ‘Royalty’ – want dat is, in sommige kringen, een meisjesnaam – in 2015 maar liefst 88% populairder dan in 2014. ‘Duchess’ was 75% populairder en ‘Princess’ 22%. Bij de jongetjes steeg ‘Kaiser’ met 45% en ‘Sultan’ met 26%.

Facepalm Baby

Waarschijnlijk hopen de ouders dat mensen bij zo’n naam zullen denken: ‘die is vast van goede komaf’ – wij vragen ons voorzichtig af of niet juist het tegengestelde effect wordt bereikt, want welke aannames zou jij doen over een vrouw met de naam ‘Royalty’?

Maar ja. Als je Joule heet en een paar kilo aankomt, dan liggen de grappen óók voor de hand. Je doet het als ouder ook nooit goed.4 reacties

zo heb ik een een klant over het vloer gehad met de voornaam Klaartje, familienaam komen. maar als Klaartje ouder wordt, word het klaar komen.
Erg voor het kind.
Wie geeft er nou borstvoeding in het openbaar… aan een naakt kind?!
@budha: Moet jij zeggen.. je zit zelf altijd in je blootje.. *badum tssss*

..iets met een pot en een ketel.. :P
Couldn’t afford a car so she named her daughter Alexus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).