Fail: Starbucks-beker te zien in Game of Thrones-aflevering

Fail: Starbucks-beker te zien in Game of Thrones-aflevering
Is het jou opgevallen?

Een gigantische fail voor de productie van Game of Thrones. Ben je verantwoordelijk voor de populairste tv-serie ter wereld, sluipt er zo’n lullig foutje in. Zelfs het team dat de aflevering checkt voordat de episode live gaat is het niet opgevallen. Blijkbaar zijn fans van de serie oplettender, want het kleine, maar toch wel kwalijke foutje gaat nu viral.

Wat is er aan de hand? In aflevering vier van het achtste seizoen Game of Thrones is een koffiebeker van Starbucks te zien. De plastic beker staat op een tafel vlakbij personage Daenerys Targaryen. Het gaat om een klein detail, waardoor het de makers waarschijnlijk niet opgevallen is.

De ontdekking gaat viral op sociale media. Het heeft hilarische reacties tot gevolg. Zou Starbucks HBO hebben betaald om de Starbucks-beker in beeld te krijgen? De koffieketen profiteert behoorlijk van deze gratis vorm van reclame. Wellicht dat er een speciale koffie gaat komen met een vleugje Game of Thrones? Check het bewuste fragment hieronder.

Update: De koffiebeker is inmiddels verwijderd! Lees hier meer informatie

Lees ook: Starbucks brengt koffie naar huis

https://twitter.com/birinsan/status/1125318580088840192

5 reacties

 1. Fail fail …. ???

  easter egg of grapje van de makers misschien ? Staat ook een hele groep acteurs omheen en die zouden het ook allemaal gemist hebben ?? Bij opruimen van de scene niemand gezien ? Khaleesi kijkt praktisch naar die beker.

  • @dgh74: Je zult je verbazen wat er allemaal gemist wordt tijdens opnames. De gastank in een koets in Gladiator (2000), kogelgaten die al voor de schietpartij in de muur zitten in Pulp Fiction (1994), auto’s op de achtergrond in Braveheart (1995) en Fellowship of the Ring (2001). En het zouden allemaal ook niet per se ‘fouten’ kunnen zijn, maar shots die gebruikt moeten worden uit noodzaak omdat stunts maar één keer gedaan zijn of shots niet vervangen konden worden.
   In het geval van deze aflevering zou het dus wederom om een noodzakelijk shot kunnen gaan, al denk ik dat de makers dit niet expres deden. En als ze het expres deden maar iedereen heeft het over de Starbucks beker, niet over de inhoud van de aflevering bij zo’n grote show, dan gaat er iets mis met de prioriteiten van de makers.

   • @yannickspinner: het is 2019 … ze kunnen een starbucks beker in 10 tellen verwijderen met software in een “noodzakelijk” shot. 20 jaar geleden was dat anders. Zaken op achtergrond missen kan ik me voorstellen … maar een starbucks beker onder de neuzen van de acteurs is ietwat opzichtig.

    Feit dat de halve wereld het er over heeft is prima voor de makers … zelfs bij een suc6volle serie als GOTH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *