Fail: update slimme deursloten zorgt voor flinke problemen

LockState slimme deursloten fail
Daar sta je dan, met je high-tech slotje voor een dichte deur.

Niet alleen onze smartphones en tablets worden steeds slimmer, ook de andere apparaten in onze huizen krijgen steeds vaker een intelligent randje. Een deel van deze IoT-generatie is vooral gericht op de veiligheid en het beveiligen van al het kostbare in huis. Het deurslot van Lockstate legt echter de gevaren van deze digitalisering weer eens pijnlijk bloot.

De RemoteLock LS6i-sloten van het bedrijf gingen na een foute update namelijk niet meer open, zo meldt The Verge. Nog pijnlijker wordt het wanneer je weet dat dit slot wordt aangeraden door Airbnb voor extra veiligheid. De RemoteLock LS6i is namelijk een handige manier om huurders toegang tot hun woning te krijgen, omdat hiervoor een sleutel voor afgegeven hoeft te worden door de verhuurder, enkel een code.

Ook updatet de RemoteLock LS6i in tegenstelling tot andere grote tech-apparatuur (hoi Windows) automatisch. Normaal gesproken zorgt dit voor extra veiligheid, maar als het bedrijf zelf in de fout gaat, dan wordt het wel een erg pijnlijke situatie.

Na de update werkten de smart-features van het slot niet meer, waardoor een sleutel gebruikt moest worden om weer binnen te komen. Volgens Lockstate zijn er ongeveer 500 sloten getroffen door de update. Waar enkele sloten met een update te repareren zijn, moeten pechvogels hun slotje verwijderen en een week wachten op een nieuwe.

Nog geen reacties

  1. Toch even een vraagje, ik zie vaak het soort linkjes zoals bij

    Na de update werkten de smart-features van het slot niet meer

    Waar slot een link is naar een of andere website/artikel. 9 van de 10 keer verwacht ik iets wat totaal niet overeenkomt met de daadwerkelijke link. Ik verwacht hier een link naar de bron waarin vermeld staat dat het slot niet werkt. Niet naar iets van een BMW wat echt niks met dit artikel te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *