Fail: YouTube in 4k onmogelijk op Apple TV 4k

Apple TV
Daar sta je dan, met je gloednieuwe Apple TV.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van de kersverse Apple TV is de komst van 4k. Eindelijk kan content in 4k en HDR worden bekeken. Onder andere Netflix en iTunes ondersteunen de techniek. Wie denkt alle content in 4k te kunnen kijken komt echter van een koude kermis thuis.

YouTube, een niet onbelangrijke speler, biedt namelijk géén ondersteuning voor 4k op de nieuwe Apple TV. Dit heeft te maken met techniek. Google gebruikt voor YouTube de VP9 codec, terwijl de Apple TV momenteel alleen met H.264/HEVC uit de voeten kan.

Met een software update zou dit probleem verholpen kunnen worden. Of en wanneer dit gaat gebeuren is de hamvraag. Google en Apple zijn op het gebied van streaming keiharde concurrenten. Het is dus niet aannemelijk dat de twee op korte termijn een overeenkomst sluiten. De nieuwe Apple TV 4k HDR is er vanaf 199 euro. (via Appleinsider)

Nog geen reacties

 1. Tja, dat wist je van te voren …. Qua formats is het al 10 jaar behelpen met de supported codecs.
  Sowieso is Apple TV een gadget voor kneuzen.

  Waarom ?
  Ga je nu anno (bijna) 2018 een Apple TV kopen terwijl vrijwel iedere 4K Tv op deze planeet apps zoals Netflix en Youtube al reeds heeft en dus out of the box video streamed in 4K zonder gedoe en met al die extra rommel (kastje, remote, voeding, kabels) erbij.

  Apple TV is zo 2010

 2. Haha… ik heb een Apple TV, maar dat is omdat onze oude tv 15 jaar oud is, en slechts HD-ready (niet lachen !)… Gisteravond nieuwe Samsung 4K smart-tv neergezet en idd super beeld met Youtube 4K content. Ga straks ff kijken of ik wel gewoon vanaf iPads of macbook kan streamen als ik dat wil of dat ik daar dan toch de Apple-TV voor nodig heb.

  • @bietje: Nee hoor, dat gaat prima !
   Samsung hanteerd wel moderne protocollen en technieken en je kunt gewoon vanaf je ipad of welke smartphone dan ook gewoon streamen naar dat ding als ze op hetzelfde Wifi netwerk zitten.

   Apple TV is totaal overbodig.
   Als je een Samsung smartphone of tablet hebt kan je er nog meer mee doen overigens.

 3. Oke… als ik stream, doe ik dat vanaf m’n macbook, maar hoe dat zit moet ik nog steeds ff uitzoeken. Apple-TV zit nu ook via HDMI dus dat vangt voorlopig wel af, maar als het overbodig is, mag hij weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *