Fake webshop licht voor half miljoen euro Nederlanders op

Mijngratisbox.nl webshop fraude
Het aloude adagium If something sounds too good to be true, it probably is bleek onlangs weer van toepassing. Een webshop, Mijngratisbox.nl, beloofde mensen een gratis doos vol met allerlei gesponsorde producten zoals USB-sticks, computermuizen en meer van die ongein. Als je zo’n gratis pakket wilde hebben hoefde je alleen maar de verzendkosten te betalen. Uiteraard kreeg niemand ooit zo’n doos opgestuurd.

De mensen achter Mijngratisbox.nl hadden het groots aangepakt en er werd onder andere reclame gemaakt op de radio en via internet. Op die manier werd geprobeerd om betrouwbaar over te komen en mensen in de val te lokken.

Volgens Eelco van Wijk van Paypal Nederland zijn naar verwachting zo’n 27.000 tot 28.000 mensen erin getrapt. De verzendkosten per box liepen uiteen van 6,75 euro tot 20 euro en sommige mensen waren zo verstandig om gelijk diverse dozen te bestellen. De totale schade wordt geschat op 400.000 tot 500.000 euro.

Mensen die betaald hebben via PayPal of creditcard hebben geluk, want in dat geval kan je je geld terugvragen omdat je verzekerd bent. Heb je betaald via iDeal? Dan ben je waarschijnlijk wel je geld kwijt en heb je hopelijk een les geleerd.

De website van Mijngratisbox.nl is offline, maar de Facebook pagina is nog online en staat vol met klachten van mensen die opgelicht zijn. (via: bnr.nl)

Nog geen reacties

  1. Die mensen moeten denk ik eerst een keer achter hun oren krabben. Je snapt toch zelf wel dat niks gratis is in deze wereld? Zelfde verhaal als met Ice save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *