Falcon 9 verpest de landing weer

Falcon 9
Het is het bekende liedje met de Falcon 9-raket van Elon Musk: na een geslaagde lancering mislukt de landing finaal.

Voor de vierde keer probeerde de raket een correcte landing te maken, maar volgens Musk kwam hij ’te hard’ op het droneship terecht. Op het vaste land is het al wel gelukt en de vorige poging, nummer drie dus, kwam behoorlijk dichtbij.

Het is trouwens geen enorme verrassing dat het ook dit keer niet gelukt is. Het was een moeilijke missie: de lading was zwaar, waardoor er veel brandstof gebruikt werd. Zo was er voor de landing maar weinig brandstof over.

Musk is vastbesloten te blijven proberen op zee te landen, omdat landen op land bij veel missies nu eenmaal onmogelijk is. Landen op zee is extra lastig omdat zo’n schip beweegt, waardoor je gemakkelijk óf op de verkeerde plek óf te hard neerkomt. Het is trouwens mogelijk dat poging nummer vijf al over een paar weken plaats vindt. Dan is er namelijk een nieuwe bevoorradingsmissie voor het ISS, die gelanceerd wordt via een Falcon 9-raket. Of er dan op zee of op land wordt geland is nog niet bekend.

De lancering ging uiteraard weer prima en ook de satelliet die het meenam op de missie werd succesvol gelanceerd.

3 reacties

    • @Donstil: Als de raket een zware lading aan boord heeft dan is er meer brandstof nodig voor de lancering van de raket en blijft er dus minder brandstof over om een gecontroleerde landing te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *