Fanatieke Pokémon Go-speler krijgt onterecht een ban

Pokémon Go
De speler vertoonde het gedrag van een cheater.

Reddit-gebruiker jdero had een plan opgesteld om zoveel mogelijk XP op een legale manier te verdienen binnen Pokémon Go. Jimmy Derocher, zoals de jongeman heet, plaatste 24 uur ‘lures’ bij 10 Pokéstops. Gedurende deze 24 uur was Derocher van plan om non-stop Pokémon te vangen.

De actie werd gestreamd via Twitch zodat de speler niet verveeld zou raken. Het doel was om één miljoen XP binnen te harken in die 24 uur. Het idee was vooraf aangekondigd op Reddit en dus schakelden honderden geïnteresseerden in op de stream van Derocher.

Bij het dertiende uur ging het echter mis. De streamer kreeg geen enkele Pokémon meer gevangen. Achteraf bleek dat Niantic een anti-bot systeem heeft geïntegreerd in de game. Verdien je meer dan 600.000 XP in een korte tijd dan resulteert dit in een 24-uur ban van de game. Derocher was het haasje.

De actie van de Reddit-gebruiker is niet voor niets geweest. Gedurende de livestream konden mensen geld doneren voor het goede doel. Derocher heeft uiteindelijk 60 dollar opgehaald. (via Kotaku)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *