Fans boycotten Apex Legends na gierige geldtrekkerij

Pijnlijk
Groot gelijk.

Het had dé update moeten zijn die ook solo-spelers beloonde voor hun harde werk, maar het werd binnen een dag een PR-fiasco. Geen wonder dat het zo karig gaat met Apex Legends.

Als je wel eens een Apex-berichtje op Apparata leest dan is de kans groot dat je mij positief over de game hebt zien schrijven; het is een geweldige uitvoering van een populair (en gehaat) concept. Het doet me daarom pijn dat ontwikkelaar Respawn Entertainment een half jaar na de succesvolle launch niet weet bij te sturen naar de balans tussen gratis geweldige content en een consistente inkomende geldstroom. Het is een gratis game, jullie moeten geld verdienen, maar niet op deze manier…

[gv data=”kQOC1OOJzv0″][/gv]

Fans zijn daarom woest na de introductie van de Iron Crown patch. Leuk dat je solo kunt spelen en allerlei nieuwe cosmetische content kunt krijgen, maar deze door EA uitgegeven game valt wéér in de belachelijke lootbox-valkuil. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?!

Zo illustreert Redditor HerpMcHerp de absurde kosten van een beetje nieuwe content. De nieuwe, tijdelijk verkrijgbare skins zijn volgens hem geweldig maar praktisch onmogelijk te verkrijgen, tenzij je bereid bent $56 per gewenst item neer te leggen. En zelfs dan is het maar de vraag of je geluk hebt.

Het zit namelijk zo: tijdens het Iron Crown event kun je speciale lootboxes krijgen waar de nieuwe skins in kunnen zitten. Van de 24 beschikbare packs zijn er maar 2 te verkrijgen door te spelen. Wil je alle lootboxes van dit seizoen in handen krijgen dan moet je een belachelijke $140 neertellen, $7 per lootbox.

En zelfs als je die hoeveelheid geld wilt neerleggen voor niets meer dan cosmetische items, dan nog is het maar de vraag of je de items krijgt die je wilt hebben. Er zijn bijvoorbeeld 8 legendary skins voor de Legends, maar je hebt per lootbox maar 50% kans dat er een legendary item in zit en zelfs dan is de kans 1 op 12 dat je de skin krijgt die je wilt.

Met ruim 1000 comments is de post ontzettend populair onder Apex-spelers en velen van hen boycotten het systeem door gewoon niet mee te doen aan de ongein. Een gebruiker zegt bijvoorbeeld dat hij misschien best een skin zou kopen voor $7 (zoals via de Black Market in CoD: Black Ops 4), maar hij betaalt geen $7 voor de kans om een skin te krijgen, laat staan dat het een willekeurige skin is.

Kortom, totdat Respawn (nou ja, waarschijnlijk EA op de achtergrond) een goede balans weet te vinden tussen hun free-to-play game en een consistent inkomen, zou ik ook iedereen willen vragen geen geld aan deze ongein uit te geven. Da game neemt ons niet serieus, waarom zouden we het dan wel valideren door er geld aan uit te geven?

Lees ook: Apex Legends martelt cheaters op heerlijke wijze

Foto @EA

2 reacties

  1. Ik ben hier te oud voor. Misschien dat iemand het me uit kan leggen.
    Je hoeft niet te betalen om uren te spelen en anderen af te schieten.
    Maar je moet wel betalen om jouw robot-achtige character, waarmee je anderen afschiet, een ander pakje te geven? En je gaat er niet beter van schieten of sneller van bewegen?

    • @gregorius: cosmetics zijn zeker een beetje vreemd. Maar dat is wel het verdienmodel van veel gratis games. Je hoeft niet te betalen, maar een toffe skin geeft je in game een soort van aanzien en geeft je een extra connectie met het wapen of personage dat je speelt. Mocht je wel beter van een upgrade worden is het pay to win, wat uiteraard nog erger is dan deze ongein. Met echt geld upgrades kopen is een doodzonde, het achter een pay wall locken van (cosmetische) content is ook niet netjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *