Fans woest op Nintendo na zoveelste blunder

Nintendo gaat keihard door het stof nadat ze drie keer op rij een verschrikkelijke blunder begaan waar fans woest om zijn.

Nintendo is al dagen trending op Twitter en dat komt niet omdat er een nieuwe console aan komt of zo. In tegendeel, de hype rondom het Japanse gamebedrijf is ronduit negatief. Nintendo lijkt namelijk de ene na de andere blunder te begaan en fans hoeven er niets meer van te hebben. Wat is er toch aan de hand bij het miljardenbedrijf?

Fans woest op Nintendo

Twitter staat momenteel vol met negativiteit rondom Nintendo. Waar de maker van legendarische games als Mario, Zelda en Pokémon doorgaans ontzettend geliefd is onder fans, moet Nintendo nu door het stof. In enkele dagen tijd lijkt het bedrijf foute beslissing na community blunder te nemen.

#FreeMeele

Het begon allemaal toen Nintendo een online Super Smash Bros. Melee toernooi stopte. De iconische game uit 2001 werd namelijk gespeeld op emulators omdat oude hardware natuurlijk niet zo lekker botert met moderne concepten als Twitch. Dat mocht volgens Nintendo niet en spelers, organisatoren en fans kregen daaropvolgend een simpele keuze: het toernooi annuleren of het toernooi annuleren.

Ze weigerden, dus Nintendo had geen andere keuze dan optreden en diens intellectueel eigendom beschermen. Nintendo kan piraterij niet toestaan of gedogen.

Nintendo in een statement tegenover Comicbook

Daaropvolgend werd een legaal Splatoon 2 toernooi georganiseerd. Maar ook daar ging het mis, want een grote groep spelers uitte hun ongenoegen over Nintendo’s behandelen van het Melee toernooi met de hashtag FreeMelee. Nintendo’s reactie? Ook het Splatoon 2 toernooi werd stopgezet.

https://twitter.com/DynamoSuperX/status/1335983257981251584

Etika debacle

Alsof het karig optreden van Nintendo tegenover toegewijde fans nog niet genoeg was, kwam er nog een controverse bij. Vorig jaar pleegde een prominente streamer en fan van Nintendo genaamd Etika namelijk zelfmoord.

Ter ere van Etika bracht iemand daarom speciale Joy-Con controllers uit. De opbrengst van deze reskin van de normale Joy-Cons ging naar goede doelen die zich inzetten voor het voorkomen van zelfmoord.

In de ogen van Nintendo was het daarentegen het schenden van diens copyright. Hoewel de winst van het verkopen van het product naar goede doelen ging, stak Nintendo er een stokje voor. Juridisch gezien hebben ze natuurlijk helemaal gelijk, maar als ze net zo’n goed begrip van hun community hadden als van het wetboek, dan zouden ze het door de vingers hebben gezien. De motivaties zijn immers nobel en barmhartig.

Hoe dan ook, Nintendo gaat momenteel keihard door het stof nu fans genoeg hebben van het absurde beleid van het bedrijf.

Lees ook: Super Nintendo World gaat zijn deuren openen

3 reacties

    • Nintendo is al decennia lang een zeik bedrijf dat zijn fans uitknijpt.
      Steeds dezelfde titels keer op keer verkopen en je kunt zelden iets mee nemen naar de nieuwe console.
      Games worden amper afgeprijsd en de hardware is vreselijk duur voor wat je krijgt.
      Online hebben ze hun zaken niet op orde en lopen lichtjaren achter mbt online multiplayer gaming en aanverwante services.
      Het zijn het handje vol exclusieve titels dat mensen trekt en schijnbaar is dat genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *