Fappening-dader bekent, krijgt mogelijk 5 jaar cel

Jennifer Lawrence
Amerikaanse sites hebben het opeens heel sjiek over Celebgate, maar daar doen we niet aan mee.

Hoe je het ook noemt: het hacken van meer dan 300 iCloud-accounts, waarvan ten minste 30 toebehoorden aan celebrities, het was een geruchtmakende zaak in 2014. Slachtoffers waren onder andere Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, en Kate Upton.

De eerste dader, Ryan Collins, heeft het inmiddels op een akkoordje gegooid en zit momenteel een gevangenisstraf van 18 maanden uit. En nu heeft ook mede-hacker Edward Majerczyk uit Chicago bekend schuldig te zijn aan het inbreken op deze accounts.

Daarbij werd gebruik gemaakt van een zwakte in de Find My Phone-service, in combinatie met zwakke wachtwoorden. Op de iCloud-service van Apple zelf is nooit ingebroken, het ging puur om toegang tot de accounts.

De beide daders zijn overigens niet eens beschuldigd van het verspreiden van de buitgemaakte plaatjes. Dat zou er op kunnen duiden dat hier anderen van verdacht zijn, en dat er misschien nog meer arrestaties gaan worden verricht.

Vijf jaar in een federale gevangenis is de maximumstraf voor het vergrijp, maar verwacht wordt dat Majerczyk schuld heeft bekend in ruil voor strafvermindering, en mogelijk net als Collins 18 maanden cel krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *