Far Cry 5: de 4 teasers en artwork op een rijtje

Far Cry 5
Een vooruitblik op de aankomende blockbustergame Far Cry 5.

Eerder deze week kwamen er al 4 kleine teasers uit voor de aankomende game van Ubisoft, Far Cry 5. Het vijfde hoofddeel uit de gerenommeerde serie zal zich in tegenstelling tot de voorgaande delen niet op een exotische, niet-westelijke plek afspelen. Neen, Far Cry 5 gaat naar Montana, Verenigde Staten. De onderstaande teasers (alle vier achter elkaar) laten duidelijk zien dat er iets mis is in Hope County.

[gv data=”OLqeAH5D1uo”][/gv]

De morbide scenario’s uit de trailer lijken te hinten naar een meer duistere en extreme iteratie. De rustgevende en vooral prachtige landschappen contrasteren namelijk behoorlijk met al het menselijk leed. Kom op, een bel bespelen met een menselijk hoofd? Niet cool.

Ook onthulde Ubisoft, de uitgever van alle Far Cry-games, vandaag de onderstaande artwork. Het poëtisch getitelde Laatste Avondmaal is uiteraard een interpretatie van Da Vinci’s meesterwerk. In tegenstelling tot het religieuze doek van de Italiaanse meester gaat Far Cry 5 daarentegen ietwat minder subtiel te werk. Bazooka’s, wolven, machinegeweren en een schijnbaar halfdode kerel op de voorgrond; Far Cry 5 is niet voor iedereen weggelegd.

Far Cry 5 artwork

Geschiedenis
Far Cry is een langlopende serie, begonnen in 2004. Het vijfde hoofddeel lijkt een contrast te gaan vormen met de voorgangers. Waar de voorgangers zich (op volgorde van release) in de jungle, de Afrikaanse savanne, de jungle en het Himalayagebergte afspeelde, lijkt dit deel een ietwat subtielere insteek te krijgen. Natuurlijk mogen we weer een hoop explosies, wapens en weidse landschappen verwachten, maar het verschil in setting leidt hopelijk tot een nog toffere game.

In mijn optiek begon de serie zich met deel 3 echt te ontwikkelen. De grondslag voor een fantastisch verhaal werd al gelegd in de eerste twee delen (spin-offs en arcade-releases niet meegerekend) maar in deel 3 overtrof Ubisoft Montreal zich met bad guy Vaas en zijn morbide praktijken. Ook deel 4 had een bijzondere schurk als tegenwicht voor de goedzakken die je speelt.

Release

Of de gast op de positie van Jesus in dit deel de hoofdzakelijke slechterik is, is nog niet zeker. Ook weten we nog niet of de biker-mannen om hem heen het kanonnenvoer vormen. Tot dusver de journalistieke correctheid. Ga er maar van uit dat het voorgaande waar is. Zo niet, dan komen we daar op vrijdag 26 mei achter. Om 15:00 vindt de wereldwijde onthulling van Far Cry 5 plaats.

De releasedatum en platformen zullen waarschijnlijk vrijdag bekend gemaakt worden. Zo niet, dan krijgen we sowieso meer te weten tijdens de aankomende E3. Mijn gok vereeuwigd op het internet? Ergens aan het einde van dit jaar, begin volgend jaar. Platformen zonder twijfel PlayStation 4, Xbox One en PC. Sta jij al te popelen? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *