Faraday Future onthult conceptauto op 4 januari

Faraday ConceptDat zal gebeuren op CES 2016, zo maakte het mysterieuze bedrijf bekend via Twitter. Via een livestream kun je meekijken.

Van Faraday weten we eigenlijk vooral wat het niet is: geen Google, toch ook geen Apple, misschien een nieuwkomer en misschien ook niet. En verder is het een raadsel wie of wat er achter deze potentiële Tesla-concurrent zit – en waar het geld vandaan komt om, bijvoorbeeld, in de buurt van Las Vegas een enorme compound uit de grond te stampen waar een nog niet onthulde autonome auto moet worden gebouwd, of een kantoor te kopen van 13,25 miljoen dollar. De auto die het bedrijf wil maken zou ‘betaalbaar’ moeten zijn en onder de ongeveer 500 werknemers bevinden zich experts van merken als BMW, Ferrari, Lamborghini, General Motors, en zelfs SpaceX.

Op de officiële Twitter-pagina is nu een aankondiging geplaatst met daarbij een mysterieuze video – meer sfeer dan info, helaas.

Our concept reveal is in 5 days at #CES2016. Watch live at 8pm PST on Jan 4: https://t.co/hMuj6HUGXN #CarOfConcepts https://t.co/aDEDt7O9na

— Faraday Future (@FaradayFuture) 30 december 2015

…Maar binnen een paar dagen wordt er dan toch ten minste iets van de plannen concreet met de onthulling van dit eerste concept.

UPDATE: het is officieel, meer info op autoblog.nl.

12 reacties

  1. Je product noemen naar wat het is, een kooi van Faraday, is best flauw. Wel leuk om een nieuwkomer te zien ontstaan. Wellicht horen we er meer van dan van Detroit Electric. Schijnt dat de sp01 in oktober voor het eerst van de band rolde in Engeland maar wie heeft m al gezien?

    • @galgootje: Michael Faraday heeft meer betekend voor de wetenschap dan slechts the Faraday cage. Hij is uitvinder van de eerste homopolaire elektromotor. Toch wel een leuke trend. Flinke namen *pun intended* in de elektromechanische wetenschap die terugkeren als merknamen.

  2. The company declined to identify its ownership and investors, but a review of incorporation papers filed with the California secretary of state’s office links Faraday to a Chinese media company operated by Jia Yueting, an entrepreneur who founded Leshi Internet Information & Technology.

    Jia is worth $7 billion, according to Forbes, which ranked him as China’s 17th richest person. He recently launched a line of smartphones and acquired a 70% stake in Yidao Yongche, an Uber-like car service in China.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *