FBI arresteert duo voor bouwen dodelijke X-Ray gun

X-Ray Gun
In de Verenigde Staten heeft de FBI twee mannen (49 en 54 jaar) opgepakt die ervan worden beschuldigd een “mobile radiation gun” te hebben ontwikkeld. Zie het als een soort mobiel röntgenapparaat waarmee een krachtige en dodelijke hoeveelheid straling op een slachtoffer kan worden afgevuurd.

De 49 jarige man is een lid van de Ku Klux Klan. Samen met zijn partner in crime, hadden ze het met hun X-Ray gun op moslims gemunt, of “medisch afval” zoals ze hun doelgroep noemen.

Het tweetal wordt “samenzwering om materiële steun aan terrorisme te bieden in het gebruik van massavernietigingswapens” ten laste gelegd. De zaak wordt al sinds april 2012 onderzocht, toen bleek dat de mannen Joodse organisaties hadden benaderd met de vraag of Israël mogelijk geïnteresseerd zou zijn in een dergelijk wapen.

Volgens experts hadden de mannen inmiddels een werkend ontwerp waarmee op afstand slachtoffers een dodelijke dosis straling kon worden toegediend. Eenmaal geraakt, zou het doelwit hier niet direct iets van merken. Echter de effecten van de hoge dosis straling zouden al na enkele dagen zichtbaar worden. “Hiroshima met een schakelaar”, zo noemde de mannen hun wapen.

De bouw van het apparaat was nog niet volledig afgerond, maar de uitwerking van de ontwerpen waren vergevorderd en verschillende testen hadden reeds plaatsgevonden. De 54 jarige man werkte in een fabriek van General Electric. Het 49 jarige Ku Klux Klan lid was binnen zijn organisatie op zoek gegaan naar mogelijkheden voor financiering van het project, zo ontdekte de FBI via infiltranten.

Ik zeg: gewoon een paar testjes doen om te zien hoe succesvol het wapen werkt. Er zijn nu immers twee proefpersonen. (via: salon.com)

9 reacties

  1. als moslim keur ik het zeker niet goed, maar het zijn blijkbaar toch 2 slimmeriken! Onmiddellijk verder ontwikkelen deze machine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *