FBI begint ‘noodgedwongen’ met Bitcoin handel

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Niet helemaal uit eigen initiatief, maar Bitcoins zijn Bitcoins.

Het zijn zware dagen voor de federale officiers van justitie in Utah. Nadat de FBI een drugszaak met succes heeft opgelost in Salt Lake City, is het team in bezit van 513 Bitcoins. De oorspronkelijke eigenaar Aaron Shamo zit achter de tralies, waardoor de agenten nu opgescheept zitten met de cryptovaluta.

Op het moment van inbeslagname waren de munten in totaal goed voor een waarde van ongeveer 500.000 dollar. Nu de koers van de Bitcoin volledig door het dak is gegaan, zit de FBI op een buit met een waarde van 8,4 miljoen dollar. Hoogste tijd dus om flink te gaan cashen.

Het advocatenkantoor in Utah heeft het vereiste papierwerk al ingeleverd om de munten te verkopen nu de koers enorm gunstig is. Er is echter wel een debat over hoe men om moet gaan met cryptovaluta in dit soort situaties: is het iemands eigendom zoals een auto of echte valuta?

De FBI maakt deze ethische discussie vrij weinig uit en verkoopt de munten voor ongeveer 17.000 dollar per stuk. Oorspronkelijke eigenaar Shamo zegt dat hij onschuldig is voor de verschillende aanklachten, maar zijn advocaat ging niet in tegen de maatregel om de Bitcoins te verkopen. Kortom, een leuk extraatje voor de staat Utah.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).