FBI eist dat Apple ook twaalf andere iPhones kraakt

FBI eist dat Apple ook twaalf andere iPhones kraakt
De strijd tussen Apple en de FBI lijkt grootschaliger dan verwacht, want er liggen nog twaalf iPhones klaar die de overheid wil laten kraken.

Voor wie de afgelopen dagen onder een steen geleefd heeft: de FBI en de Amerikaanse rechtbank eisen dat Apple de versleuteling van een iPhone kraakt, zodat ze mogelijk de motieven achter de terroristische aanslag in San Bernardino bloot kunnen leggen. Apple weigert echter, omdat het wil voorkomen dat in de toekomst alle iPhones gekraakt kunnen worden.

Naar nu blijkt ligt er dus nog een stapel iPhones klaar die niet door de overheid bekeken kunnen worden, zo schrijft BuzzFeed. Het gaat om toestellen uit New York, Illinois, California en Massachusetts. Apple heeft in alle gevallen bezwaar aangetekend en geeft zich dus ook in de zaken die zich buiten de spotlights afspelen niet zomaar gewonnen.

In de kwestie rond de San Bernardino-telefoon komt mogelijk later deze week meer duidelijkheid, want Apple heeft tot en met vrijdag om tegen het besluit van de rechter in beroep te gaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *