FBI onderzoekt mega cyberattack Amerika

19.000 Franse websites offline: DDoS-aanval of IT-blunder?
Spotify, Reddit en Twitter waren in Amerika vandaag slecht te bereiken. Een mega cyberattack was de oorzaak. De aanval wordt nu onderzocht door de FBI.

De aanval richtte zich op de systemen van Dyn die de domeinnaamservers (DNS) beheer. De eerste cyberattack begon rond 13 uur (Nederlandse tijd). Ruim twee uur daarna waren alle problemen opgelost. Even voor 18.00 uur kwam er echter nog een aanval.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen last hadden van de cyberaanval. Vooral het oosten van de Verenigde Staten had hinder van de eerste aanval. De tweede aanval was ook in Nederland goed te merken.

Behalve Spotify en Twitter maken ook onder meer Netflix, Wired, PayPal, Reddit en GitHub gebruik van de DNS-servers van Dyn. Hackers bestookten de servers met zogenoemde DDoS-aanvallen,

Vooral online games hadden last van de aanval.Tussen 19.00 en 20.00 klaagden honderden gamers op Allestoringen.nl over netwerkproblemen.Ook waren er problemen met de servers Electronic Arts. Vandaag kwam juist Battlefield 1 uit.

Heel veel cyberaanvallen vinden plaats vanuit Nederland. Dat je niet kunt Netflixen is erg, maar als het betalingsverkeer platligt, heb je echt een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *