FBI vindt niets van waarde op San Bernardino-iPhone

Auteur: , 5 Reacties
FBI vindt niets van waarde op San Bernardino-iPhone

De kwestie rondom het kraken van de iPhone 5c van de San Bernardino-schutter is geruchtmakend, maar uiteindelijk lijkt het niets op te leveren.

We hebben het al veelvuldig behandeld, maar mocht je de afgelopen weken onder een steen geleefd hebben: de FBI heeft buiten Apple om een iPhone gekraakt in de hoop zo meer te weten te komen over de motieven van de San Bernardino-schutter. Daarbij schakelde het de hulp in van Cellebrite en professionele hackers.

CBS News meldt nu dat alle moeite in principe voor niets is gebleken, want op de telefoon is geen informatie gevonden die van waarde kan zijn in de zaak. Dat is pijnlijk voor de FBI, want zij claimden in eerste instantie dat het van levensbelang was dat Apple hen toegang zou verschaffen tot de iPhone.5 reacties

Daarom: Blackberry.
Als je dan niets van waarde hebt.. kun je het in ieder geval goed verstoppen.
@martinus: kijk nog even het laatste nieuws na rondom BlackBerry en de Canadese politie.
@lariekoek:
Ik zou zeggen,
Kijk daar zelf naar.

Dat ‘nieuws’ is een beetje een oude koe uit de sloot.
Bij BIS netwerk beheren de telefoonproviders de encryptie-sleutels..
En de meeste Telco’s hebben een informatieplicht naar hun lokale nationale overheid. Wat in Canada gebeurde, zal wel in bijna elk land gebeuren.
@martinus: ja dus in geval van zowel BIS als BES, heb je doorgaans niet zelf de beveiliging, van het gebruikte netwerk, in handen, maar wordt die beheerd, door of een telecomprovider, of het bedrijf van wie jij je telefoon kreeg. De encryptie-sleutels zijn daar dus ( via gerechtelijk bevel ) te achterhalen. Of zie ik dat verkeerd?
Alsof ze dat in de media gaan delen als het wel zo was en evt terroristen in de kaart spelen ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).