FBI weer boos: “Er werken alleen maar klootzakken bij Apple”

FBI
De FBI is nog steeds alles behalve blij met Apple, aangezien de techgigant het kraken van iPhones zo goed als onmogelijk maakt.

Apple heeft er de laatste jaren hard aan gewerkt om de beveiliging van iOS en zijn iPhones te verbeteren. Zo wil het bedrijf zijn klanten beschermen tegen kwaadwillenden. Overheden zijn daar niet over te spreken, want zij hebben het ook een stuk lastiger gekregen bij het volgen van criminelen.

“Tot welk punt gaat het om beter bescherming en op welk punt moeten we het zien als het dwarsbomen van politie-onderzoek”, vraagt FBI-onderzoeker Stephen Flayley zich volgens The Telegraph af. Daarbij omschreef hij de mensen bij Apple vervolgens als jerks, oftewel klootzakken, omdat recente iPhones vrijwel onmogelijk te kraken zijn.

Een recente aanpassing in iOS zorgt er bijvoorbeeld voor dat de software die wachtwoorden probeert te kraken veel langzamer werkt. Die software vuurde normaal gesproken in recordtempo duizenden poteniële toegangscodes af. Apple heeft er nu voor gezorgd dat je maar een aantal pogingen per minuut kunt doen, waardoor die software een stuk minder nuttig is geworden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *