FBI: wij helpen je inbreken op iPhones

Auteur: , 1 Reactie
iPhone

Als je een lagere opsporingsinstantie bent, ten minste.

Ben je een opsporingsinstantie en heb je de goedbeveiligde iPhone van een terrorist, drugscrimineel, wapenhandelaar of pedofiel in bezit? Dan komt de FBI je te hulp. Blijkbaar is de kennis die is opgedaan met het kraken van de iPhone van San Bernardino-schutter Farook zo waardevol dat er nu door heel Amerika telefoontjes kunnen worden gekraakt. De FBI biedt zijn hulp aan via een uitgelekte memo die in bezit is van BuzzFeed.

Deze week werd bekend dat de FBI geslaagd is in het hacken van de iPhone van terrorist Farook. Daarmee kwam een voorlopig einde aan een slepend conflict tussen FBI en Apple, dat weigerde de eigen encryptie te breken om de overheid toegang tot de iPhone te geven. Nu het de FBI zelf gelukt is (met behulp van een niet bekendgemaakte externe partij) kan die zaak het raam uit.

Het was wel nog de vraag hoe de FBI een en ander had klaar gespeeld, wie die andere partij dan is, en vooral ook: op welke telefoons werkt de methode? Geen van deze vragen is vandaag beantwoord, hoewel we hieruit dus wel kunnen afleiden dat het op zijn minst om een bepaald model iPhone gaat en niet alleen om het individuele toestel.

Apple zou ondertussen alweer met man en macht bezig zijn het door de FBI geƫxploiteerde lek te dichten. Het zou zomaar kunnen dat de nieuwe methode hooguit een paar weken bruikbaar is. In die tijd kunnen zich natuurlijk wel een heleboel opsporingsinstanties melden met verzoeken.1 reactie

Daarom Blackberry.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).