F*ck you, Carlos Slim! Mexicaans dorp bouwt eigen netwerk

Villa Talea de Castro
Een klein Mexicaans dorpje dat door het telecombedrijf van Carlos Slim niet ‘belangrijk’ genoeg werd gevonden, heeft de rijkste man van Mexico een mooi poepie laten ruiken. Het dorp heeft namelijk een eigen mobiel netwerk gebouwd. Goedkoop telefoneren voor het hele dorp!

Het piepkleine Villa Talea de Castro (2.500 inwoners) kreeg een keihard no te horen toen ze vroegen of er wellicht een GSM netwerk kon worden aangelegd in het dorp. Het bedrijf van Carlos Slim wilde namelijk dat er minimaal 10.000 (potentiële) klanten zouden zijn.

Wie niet sterk is moet slim zijn, zo zullen ze gedacht hebben in het dorp. Daarom werd met behulp van enkele liefdadigheidsorganisaties en universiteiten een eigen netwerk gebouwd. Een abonnement bij de lokale dienst, Red Celular de Talea (RCT), kost slechts 15 pesos (0,85 euro) per maand en dat is 13 keer goedkoper dan wat je zou betalen bij de grote spelers in Mexico City.

Een van de weinig beperkingen, of voordelen, van het netwerk is dat gesprekken maximaal 5 minuten mogen duren. Anders raakt het netwerk overbelast. Telcel, onderdeel van América Móvil, heeft een marktaandeel van meer dan 70% in Mexico. (via: yahoo.com)

Het lijkt er dus op dat Carlos Slim niet alleen in Nederland voor schut wordt gezet, maar ook in zijn thuisland.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *