Feelgood: doodzieke Zelda-fan mocht nieuwe game testen

Zelda Breath of the Wild
Nintendo laat zien hoe je met échte fans om moet gaan.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Nintendo Switch over enkele weken in de winkels ligt. De handheld en console-in-een is de laatste dagen veel in het nieuws, bijvoorbeeld met een toffe Super Bowl commercial. Daarin viel het nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild te zien. Er is echter al een ‘geluksvogel’ die het spel heeft mogen spelen, maar wel om een heel ontroerende reden.

Gabe Marcela was een 27-jarige man met een aangeboren hartafwijking die een voorliefde had voor de Zelda-series toen hij opgroeide. Volgens zijn moeder hield Gabe ervan om voor het goede te strijden en dat het aanstaande Zelda-deel zijn belangrijkste reden was om er alles aan te doen om in leven te bleven.

Vandaar dat zijn moeder tientallen telefoontjes en mailtjes opstuurde naar Nintendo. Deze bleven allemaal onbeantwoord, totdat een Reddit-post over Gabe in rap tempo populair werd en het social media-team van Nintendo het bericht oppakte.

Om zijn fandom en doorzettingsvermogen te belonen, nodigde Nintendo Gabe en zijn moeder uit om naar het hoofdkantoor van Nintendo Amerika te komen, waar Gabe meer dan een halfuur een demo-versie van de nieuwe Zelda-game spelen.

Gabe voelde zich vrij in de Zelda-games en kon alles doen waar hij in het echte leven niet toe in staat was. Helaas is de ultieme Zelda-fan 14 januari op 27-jarige leeftijd overleden aan zijn complicaties. Petje af, Nintendo.

3 reacties

  1. Hoezo petje af ?

    Honderden nobody’s mochten 13 januari hetzelfde en extra content testen, en de afgelopen weken nog eens hele hordes.

    Het was tof geweest als Nintendo hrt had gedaan na de vele verzoekjes vam de moeder en niet pas nadat het op social media viral ging en ze geen keuze meer hadden.

    Als social media zich er niet mee bemoeid had was er helemaal niets gebeurd.

    • @turbobrick: Eens, om dan schade te voorkomen aan hun naam pakken ze het toch op. Bovendien vind ik een demo spelen nou niet echt barmhartig. Had m de console gegeven inclusief game in bruikleen ofzoiets. Dan had hij de game iets langer kunnen spelen en had hij helemaal de tijd van zn leven gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *