Feest bij Samsung: Galaxy S6 Edge nu al uitverkocht?

De Samsung Galaxy S6 Edge is op veel plekken moeilijk leverbaar
Heb je je pijlen gericht op de Samsung Galaxy S6 Edge als je nieuwe smartphone, dan moet je mogelijk nog even geduld hebben. De komende maand is het toestel namelijk slecht leverbaar.

De Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge werden afgelopen vrijdag geïntroduceerd in twintig landen, terwijl de toestellen in sommige landen ook gereserveerd kon worden. Op basis van die cijfers kunnen we wel stellen dat Samsung twee behoorlijk sterke troeven in handen heeft in de strijd met Apple. In Zuid-Korea werden beide toestellen bijvoorbeeld 300.000 keer gereserveerd, veel meer dan bij eerdere Galaxy-toestellen, zo meldt The Korea Herrald.

Dat klinkt als goed nieuws, maar Samsung zit wel met een probleempje. De Koreanen hadden namelijk verwacht dat slechts twintig tot dertig procent van de kopers voor de Galaxy S6 Edge zou kiezen, maar volgens bronnen van de krant ligt dat aandeel met vijftig procent veel hoger. Winkels zitten dan ook zonder voorraad, terwijl het naar verwachting nog een maand kan duren voor de tekorten worden aangevuld.

Overigens leert een snelle blik op de Nederlandse webshops ons dat de toestellen in ons land (voorlopig) nog prima leverbaar zijn, maar houd er dus rekening mee dat daar de komende weken verandering in kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *