Feest, we krijgen 250 nieuwe Emoji

Feest, we krijgen 250 nieuwe Emoji
U heeft straks een keur aan nieuwe afbeeldingen op de telefoon staan om te communiceren. Inclusief een opgestoken middelvinger.

Het Unicode Consortium, dat de standaard heeft opgezet voor de kleine afbeeldingen in tekstberichten, heeft aangekondigd dat er 250 nieuwe afbeeldingen aan de Unicode Standard worden toegevoegd. Deze komen als aanvulling bovenop de bestaande 700 tekens. Het gaat om onder meer een eekhoorn, een nieuwe temperatuurmeter, een verkeersbord, een tornadowolkje en een middelvinger. Of zoals ze het zelf omschrijven: een ‘Reversed Hand With Middle Finger Extended’. Het is de eerste keer dat er een beledigende emoji wordt toegevoegd. Definitieve afbeeldingen zijn er nog niet, maar Emojipedia heeft er alvast een mock-up van gemaakt.

Middelvinger emoticon

De emoji-udpate wordt in juli uitgerold. Het is vervolgens aan smartphonefabrikanten of en wanneer ze de software-update uitrollen. Daarbij kan het nog zo zijn dat Apple bijvoorbeeld besluit dat het de opgestoken middelvinger niet zal ondersteunen, en dus niet zichtbaar wordt op iPhones en iPads.

Aan de wens van Apple om emoji multicultureler te maken is geen gehoor gegeven.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *