Feest: zoveel miljard heeft Pokémon Go al opgeleverd

Auteur: , Geen reacties
Pokémon Go-ongelukken gepaard met miljoenen aan schade's

Ja dat lees je goed, miljard.

Het is feest bij Niantic, want het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat Pokémon Go het levenslicht zag op onze smartphones. Dat het een tijdje zeer populair was, zal je wellicht niet zijn ontgaan. De dataverzamelaars van de website Sensor Tower hebben wel heel bizarre cijfers vastgesteld.

Volgens deze organisatie heeft Niantic met Pokémon Go tot nu toe namelijk al ruim 1,8 miljard dollar verdiend. Hoewel het spel gratis en voor niets te downloaden is, heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om in-game aankopen te doen. Vooral in de Verenigde Staten weten ze deze optie wel te vinden. Amerikaanse gebruikers hebben namelijk 607 miljoen dollar hieraan uitgegeven.

Misschien wel nog knapper is de prestatie van de Japanners. Zij staan ondanks hun relatief kleine populatie (ten opzichte van de VS) op een tweede plek met 500 miljoen dollar aan bestedingen in Pokémon Go. Vervolgens komen Duitsland, Groot Brittannië en Taiwan met aanzienlijk lagere bedragen langs.

Sensor Tower meldt verder dat de gemiddelde uitgave van spelers zo rond de twee miljoen per dag ligt om Pokémon te vangen en/of trainen. Dankzij deze uitstekende financiële cijfertjes mag Pokémon Go zich met gepaste trots dan ook op plek tien nestelen in het rijtje van meest winstgevende apps ter wereld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).