FIFA 20: Deze Nederlandse held staat voorop

Gefeliciteerd
De centrale verdediger van Liverpool schittert op de voorkant.

Voor profvoetballers is er natuurlijk geen grotere eer dan op de cover van ’s werelds grootste voetbalgame staan. Onze eigen Virgil van Dijk zal dit dan ook ongetwijfeld een mijlpaal in zijn carrière gaan noemen, want hij bekleedt zeer binnenkort de cover van FIFA 20.

Dat maakt uitgever Electronic Arts bekend in een persbericht. Van Dijk speelt momenteel Liverpool FC maar begon zijn carrière natuurlijk in Nederland. Ook komt hij sinds 2015 uit voor het Nederlands elftal tijdens internationale toernooien.

Maar zijn huidige faam verdient hij in de Engelse Premier League, waar hij sinds vorig seizoen verdedigt voor Liverpool. Hij is als centrale verdediger daarentegen ook niet vies van een aanvallende bal en een kopbal op z’n tijd.

Dankzij die veelzijdigheid staat hij nu dus op de cover voor FIFA 20, de FIFA 20 Champions Edition welteverstaan. “Het is een grote eer voor mij om op de cover van FIFA 20 te staan,” aldus Van Dijk. “Ik speel FIFA al zolang ik mij kan herinneren en daarom ben ik ongelofelijk trots dat ik Liverpool FC mag vertegenwoordigen op de cover van zo’n iconische game.”

Die Champions Edition is de luxere versie van het spel, inclusief een aantal in-game extra’s en 3 dagen early access. De Belgische Eden Hazard (die momenteel bij Real Madrid speelt) komt op de cover van de reguliere FIFA 20 en dus niet de verbannen Christiano Ronaldo. Andere Nederlandse helden als Jaap Stam, Edgar Davids en Ruud van Nistelrooy gingen Van Dijk al voor als coverspelers van de populaire game-reeks.

FIFA 20 zal op 27 september uitkomen en eigenaren van de Champions Edition zullen dus op 24 september al toegang krijgen. Reeds schreven we al over de aankomende game, die een heel nieuwe weg zal inslaan. De bekende FIFA-receptuur blijft natuurlijk aanwezig, maar verwacht ook nieuwe features en natuurlijk de nieuwe commentator-stemmen.

Lees ook: De 8 meest bekeken FIFA-filmpjes op het internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *