FIFA-21 schandaal wordt steeds groter en de emoties lopen hoog op!

FIFA 21 schandaal wordt steeds groter en de emoties lopen hoog op!

FIFA-21 schandaal wordt steeds groter en de emoties lopen hoog op!

Medewerkers verkopen FIFA 21- kaarten met spelers voor hoge bedragen, maar dáár zijn de gamers niet boos om. Waarom dan wel?

Het Amerikaanse computerspelbedrijf Electronic Arts (EA) is op de hoogte van de geruchten, dat vermoedelijk enkele medewerkers FIFA 21- kaarten verkopen. Natuurlijk voor veel geld. Het zou gaan om zeer zeldzame kaarten van FIFA 21 Ultimate Team.

In FIFA 21 Ultimate Team kan je speciale pakjes kopen met digitale spelerskaarten. Zo kan je je eigen team samenstellen. Als je een pakje koopt, weet je niet welke speler erin zit. Je zou zomaar een voetballer kunnen krijgen die je helemaal niet zou willen hebben. Maar andere voetballers, zoals Cristiano Ronaldo, zijn juist weer heel populair. Dit komt ook doordat EA het pakketje met Ronaldo juist lekker exclusief in de markt zet. Of in andere woorden: er zijn er niet veel van.

Duizenden euro’s

Berichten van de verkoop van de spelers gaan nu rond op Twitter. Gamers krijgen de zeldzame kaarten aangeboden op Twitter. Vermoedelijk van meerdere medewerkers van het computerspelbedrijf. De gamers zouden dan vervolgens een aanzienlijk bedrag moeten betalen voor deze spelers. Dit zou kunnen oplopen tot omgerekend duizenden euro’s. Zou jij dit er voor over hebben?

Blijkbaar sommige spelers wel. Want op Twitter reageren zij boos op het FIFA 21 schandaal. Dit omdat zij soms wel duizenden euro’s hebben betaald aan pakketjes. En nog steeds hebben zij niet hun favoriete speler. Andere gamers hebben hun gewilde speler dus voor minder geld gekocht. Via medewerkers van EA voor minder geld. Veel spelers willen zelfs geld terugkrijgen van EA. Dit omdat het bedrijf haar zaakjes niet goed op orde heeft en hun benadeeld heeft.

EA grijpt in bij FIFA 21 schandaal

Ongewenste praktijken natuurlijk. Ook EA is het daarmee eens dat dit een FIFA 21 schandaal is. Op Twitter schrijft EA dan ook dat ze op de hoogte zijn van deze nieuwe variant van handel en is een (intern) onderzoek gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *