FIFA 23 breekt met verleden en zet vrouw op de cover

FIFA 23 breekt met verleden en zet vrouw op de cover

FIFA 23 breekt met verleden en zet vrouw op de cover

Voor het eerst is met editie 23 een vrouwelijke voetbalster op de cover te zien van een FIFA game.

Jaar in jaar uit is het een bekend gegeven. De cover van de FIFA-games. Ronaldo, Mbappé, Hazard. Allemaal namen van afgelopen edities die bij iedere voetballiefhebber een lampje moet doen branden. Ze hebben allemaal gemeen dat het om een man gaat.

EA Games wil breken met deze lange traditie. Voor het eerst staat er een vrouw op de cover. De cover van FIFA 23 is verschenen en bevat een interessante verrassing. De Ultimate Editie laat Sam Kerr zien. Een vrouwelijke voetbalster die speelt bij de Engelse club Chelsea.

Ze deelt de cover van de Ultimate Editie met Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. Blijkbaar durft EA het nog niet aan alleen maar een vrouw op de cover te zetten. Zou misschien ook niet eerlijk zijn, want zeg nu zelf. Iedereen kent Mbappé maar niet iedereen kent Kerr.

Mbappé is een bekende verschijning op de cover van FIFA 23. Sterker nog, voor de voetballer uit Parijs is het alweer de derde keer dat hij op de cover van een FIFA-game komt te staan.

Er is nog geen releasedatum van FIFA 23 bekendgemaakt. Vermoedelijk verschijnt de voetbalgame in september van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *