Fijn: deze printer heeft geen inkt meer nodig

Met deze printer heb je nooit meer inkt nodig
In de toekomst hoef je niet meer naar de winkel om cartridges te kopen.

Twee studenten van de Technische Universiteit Delft hebben een nieuwe manier van printer ontwikkeld. Het duo, Arnaud van der Veen en Venkatesh Chandrasekar, heeft drie jaar gewerkt aan hun intkloze printtechnolgie en hebben nu de startup Inktless opgericht met behulp van de TU Delft en Yes!Delft.
De techniek werd tijdens het afstudeerproject van Chandrasekar ontwikkeld. Van der Veen sloot zich na een pitch op de TU Delft aan. Het jonge bedrijf, met zeven werknemers, heeft een techniek ontwikkeld waarbij een laser letters in het papier brandt oftewel ‘carboniseren’.

Inkless printer tu delft
Dit zorgt ervoor dat de bekende en ook wel milieubelastende inktcartrigdges op termijn volledig overbodig worden. Maar wie nu denkt altijd in de kleur te kunnen printen komt bedrogen uit: printen in kleur is nog niet mogelijk met de techniek, maar de printers hebben wel ruimte voor cartridges met gekleurde inkt. Ook kun je labels printen.

Volgens Van der Veen kan de technologie ingebouwd worden in alle soorten printers. Zelf gaat het bedrijfje geen printers produceren, maar ze zijn in gesprek met printerfabrikanten. Ze verwachten over twee jaar de eerste Inktless printers in de winkels.

[gv data=”bRVU0z7n6DM”][/gv]

PS: Als een mooie foto hebt gemaakt op je smartphone kun je met deze handige miniprinter de foto direct printen.

En zoals we allemaal weten: inkt is nogal duur.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *