Filesharingsite Rapidshare stopt ermee

Rapidshare
De populaire site Rapidshare wordt vaak gebruikt om illegale films en andere bestanden te delen, maar daar komt eind volgende maand een einde aan.

In een verklaring op de website zelf laat Rapidshare weten om op 31 maart offline te gaan als het gevolg van een juridische strijd die al jaren aan de gang is. De site raadt haar gebruikers dan ook aan op alle belangrijke bestanden voor die tijd eraf te hebben gehaald, omdat het na die datum niet meer mogelijk is om deze data te achterhalen.

Uploaden en delen
Via Rapidshare was het voor gebruikers heel gemakkelijk om grote bestanden te uploaden, die je vervolgens kon delen met andere downloaders. Je hoefde nooit te betalen voor extra opslag, maar voor sneller downloaden en streamen van de content kon je wel een bedrag neertellen.

Volgens het Nederlandse Stichting BREIN zou een rechtszaak die eind 2013 gevoerd werd de reden zijn dat Rapidshare offline gaat. In die Duitse rechtszaak werd besloten dat Rapidshare beter zijn best moest doen om illegale content van de service te halen. Dit betekende dat allerlei websites en fora in de gaten gehouden moesten worden, waarna illegale data opgespoord en verwijderd moest worden.

Na het (deels) offline gaan van Kickass Torrents is het dus een slechte week voor de illegale downloaders onder ons. Als je nog bestanden op Rapidshare hebt staan, is het verstandig om ze zo snel mogelijk ergens anders op te slaan.

2 reacties

  1. De populaire site Rapidshare wordt vaak gebruikt om illegale films en andere bestanden te delen…

    Nou “wordt”… beter is de o.v.t. “werd” hier van toepassing; RapidShare is wel héél erg file-sharing uit het vorige decennium, hoor. De meeste van deze file lockers hebben tegenwoordig nog een life span van enkele maanden tot een jaar, hooguit.

    • @RRRobert: Ja idd, voor m’n gevoel heb ik al twee jaar niets meer van Rapid gedownload. Vrijwel alles is tegenwoordig Uploaded, RapidGator, Zippy enz.

      Ook is het helaas elke keer wat anders, kun je bij iedereen wel een premium abonnement gaan nemen.. Maargoed gelukkig heb je van die online premium link generators 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *