Film gemaakt met iPhone wint grote prijs

Auteur: , Geen reacties
iPhone X ontgrendeld door FBI

Waar smartphonecamera's wel niet goed voor zijn.

Vandaag de dag zijn de camera’s van een smartphone zeer indrukwekkend. In dit artikel gaat het toevallig over een iPhone, maar de Huawei Mate 20 Pro, de Google Pixel 3 en de Pocophone zijn stuk voor stuk toestellen met een indrukwekkende camera.

Filmmaker Charlotte Prodger gebruikte voor haar film Bridgit enkel een iPhone. De complete film werd geschoten op de smartphone en haar actie is niet onopgemerkt gebleven. Ze wist met haar titel de 2018 Turner prijs in ontvangst te nemen. Met deze award kwam een geldprijs van maar liefst 25.000 pond. De uitreikingsceremonie vond gisteren plaats in Londen.

Prodger liet weten zich vereerd te voelen. De prijs ging niet onopgemerkt voorbij. Zelfs Apple CEO Tim Cook liet via Twitter van zich horen. Het is voor het eerst dat de Turner prijs is uitgereikt aan een film die gemaakt is op een iPhone. De prijs wordt sinds 1984 uitgereikt. De jury had, naar het schijnt, vier uur nodig om een winnaar te kiezen. (via The Guardian)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).