Film over Steve Jobs flopt harder dan Apple Maps

Film over Steve Jobs flopt harder dan Apple Maps
Aaron Sorkins verfilming van Steve Jobs trekt geen volle zalen. Zijn we officieel klaar met de Apple-oprichter?

Met een 7,6 op IMDb lijkt de nieuwe film over Steve Jobs niet tegen te vallen. Maar het grote publiek kan zich tot dusver niet interesseren voor de film. Afgelopen weekend opende de biopic in 2.443 zalen in de Verenigde Staten, maar wist slechts 7,3 miljoen dollar in het laatje te brengen. Niet veel meer dan de 6,7 miljoen die Ashton Kutchers belabberde verfilming van Jobs opleverde in het eerste weekend.

Waarom de film een flop dreigt te worden? Wellicht vanwege Jobs-moeheid, wellicht omdat Aaron Sorkin heeft aangegeven dat het geen waarheidsgetrouwe vertelling is van het leven van Jobs. Mocht je de film – die 30 miljoen dollar heeft gekost – met Michael Fassbender en Seth Rogen zelf willen zien, hij draait vanaf 3 december in de Nederlandse bioscopen.

Nog geen reacties

  1. Al heeft de film 100 mIljoen gekost. Na zoveel films over steve jobs denk ik dat iedereen wel ermee klaar is.

    Hoe erg moet je een dode man wel niet willen uitmelken?

  2. Het lijkt een goede film te zijn dus waarom niet? Ik denk dat de Jobs hype bij het grote publiek inmiddels wel over is. Apple bestaat nog steeds en maakt nog steeds te dure spullen. Ze hebben Jobs niet meer nodig!

  3. De mensen denken dat de film slecht is, omdat een ticket 10 euro kost. Vraag 30 euro voor een ticket, en de mensen denken dat het de beste film aller tijden is.

  4. Zullen echt geen slechte films zijn, al helemaal niet als ze waarheidsgetrouw zijn. Maar dan komt de aap uit de mouw: Het hele verhaal achter Apple is helemaal niet zo sexy als die iPhone in je hand, net zo min dat het verhaal van Microsoft of Google sexy zijn.

    Het is allemaal niet uit de hemel afgedaald, er zijn mensen die jarenlang gezwoegd hebben om hun droom werkelijkheid te maken. Niet dat ik zo’n droom heb, ik ben heel snel tevreden, maar zie het als iets als sinds je jeugd aan je eigen auto bouwen tussen de bedrijven door, en er op je 32ste eindelijk mee de weg op te kunnen oid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *