Films kijken op Minecraft, gewoon omdat het kan

Films kijken op Minecraft, gewoon omdat het kan
Dankzij een nieuwe update.

Slinger Minecraft weer eens aan, want de game is voorzien van een geinige update (19w07a). Met deze update is het mogelijk om televisies naar het spel te halen. Dit komt omdat meerdere textures toegestaan zijn in-game. Voor de update ging het nog om enkele textures, waardoor bijvoorbeeld het afspelen van televisiebeelden niet mogelijk was.

De creatievelingen zijn inmiddels wakker geworden en de wondere werelden van Minecraft krijgen met bijzondere taferelen te maken. Zo is er een Reddit-gebruiker genaamd ShaneH7646 die film Bee Movie non-stop afspeelt op een TV in zijn server. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat de kwaliteit alles behalve fantastisch is. Het is vooral een gimmick.

Een andere gebruiker, destruc7i0n, speelt het intro van Gravity Falls af op een monitor in Minecraft. Hoe hoger de kwaliteit, hoe lastiger het wordt. Een filmpje van 30 fps neemt al gauw meer dan 100 mb in beslag. Laat staan een complete film. Dit heeft tot gevolg dat er haperingen kunnen onstaan of lag in de server. Dit maakt leuk spelen vrijwel onmogelijk. Er zijn nu nog geen voorwaarden vastgesteld, maar die gaan er ongetwijfeld komen. Het is immers niet de bedoeling dat complete films gratis afgespeeld worden in Minecraft. (via Kotaku)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *