Films kopen & huren kan nu ook met Google Play

Films kopen & huren kan nu ook met Google Play
Vanaf vandaag is Google Play ook een digitale videotheek.

In Google Play kon je al terecht voor apps, games, muziek en boeken, Google laat Nederlandse gebruikers er nu ook films huren en kopen. Voor het huren van een film ben je een paar euro kwijt, meestal 2,99 euro, waarna je twee dagen de tijd krijgt om hem te kijken. Voor HD-kwaliteit ligt de prijs iets hoger, namelijk op 3,99 euro. De aanschafprijs van films ligt doorgaans iets boven de 10 euro. Inception kost bijvoorbeeld 11,99 euro (SD) of 13,99 euro (HD).

Inception

Ben Serridge, product manager voor Google Play, zegt:

“We hebben goed naar de wensen van onze gebruikers geluisterd. Op basis van hun feedback hebben we nauw samengewerkt met belangrijke partners in de filmindustrie om fantastische digitale content naar Nederland te brengen. Google Play biedt gebruikers de mogelijkheid om films te kijken op verschillende digitale apparaten. Zo kunnen ze een film beginnen te kijken op hun computer en later op hun tablet verder kijken waar ze waren gebleven.”

Het aanbod omvat films van grote internationale studio’s zoals NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox en Warner Bros, evenals films van onafhankelijke distributeurs.

Vanaf verschillende plekken op te vragen

Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder de noodzaak van een internetverbinding. In de meeste gevallen hebben gebruikers 30 dagen de tijd om te beginnen met het bekijken van hun huurfilm. Vanaf dan hebben ze 48 uur de tijd om de film af te kijken. Vanaf je computer digitale content online aanschaffen en opvragen kan via de internetversie van Google Play: play.google.com/movies.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *