Filmstudio’s Sony compleet platgelegd door hackers

GOP
De werkdag voor Sony medewerkers kwam vandaag vroeg ten einde, toen hackers alle computers van Sony Pictures compleet onbruikbaar maakten.

Hackersgroep #GOP (Guardians of Peace) zegt verantwoordelijk te zijn voor de grootschalige hack. Op de computerschermen van Sony’s computers verscheen ineens bovenstaande afbeelding, met een skelet en de tekst: “We hebben jullie gewaarschuwd, en dit is nog maar het begin. We blijven doorgaan totdat onze verzoeken ingewilligd zijn.” Wat deze verzoeken zijn is niet bekend, al dreigt GOP wel om alle geheimen van Sony wereldkundig te maken als ze hun zin niet krijgen.

Wachtwoorden en cijfers
De gegevens die de hackers verzameld hebben terwijl het netwerk plat lag, lijkt vooral te bestaan uit financiële cijfers en bestanden die vol staan met wachtwoorden en inloggegevens. Dit lekte de hackersgroep namelijk zelf uit, al is niet bekend wat de hackers nog meer achter de hand houden om Sony mee te chanteren.

Sony heeft wereldwijd aan al haar studio’s laten weten om vandaag geen gebruik te maken van bedrijfsmail en het netwerk/wifi van het bedrijf. De website Variety meldt dat het dagen of zelfs weken kan duren voordat Sony haar zaakjes weer op orde heeft.

PlayStation Network
Deze hack roept meteen herinneringen op naar 2011, toen een hackersgroep het PlayStation Network van Sony wekenlang onbruikbaar maakte, en er tal van inloggegevens (inclusief hun creditcardgegevens) buitgemaakt werden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *