‘Find My Friends’ locatie-app redt leven bergbeklimmer

Het uitzicht moge mooi zijn, de risico's zijn niet te ontkennen
Een bizarre botsing tussen mens, natuur en redding van decennia-oude technologie.

Een Britse bergbeklimmer zal zijn iPhone nooit meer thuislaten nadat hij door een simpel snufje van een waarschijnlijke dood gered werd. De man – of jongen, aldus beschreven door de BBC – was tijdens een klimtocht in het Lake District zo’n 20 meter gevallen, waardoor hij vast kwam te zitten. De ‘Find my Friends’-app bleek zijn redding.

Nadat hij gevallen was, wist hij met zijn iPhone het Britse noodnummer te bellen. Reddingswerkers werden naar de regio gestuurd, maar konden hem niet vinden. Uiteraard had hij zelf ook geen idee waar hij was. Ik hoor je denken: Dit is het begin van het script voor het vervolg op 127 Hours. Maar de doodsimpele app die gebruik maakt van GPS om de positie van je vrienden te bepalen, bleek alles wat nodig was om de hulpbehoevende man te redden.

Geheime grot
De bergbeklimmer was op zoek naar het zogenoemde Priest’s Hole, een geheime grot waar veel avonturiers naar op zoek gaan. In zijn zoektocht zou hij een paar dagen weg zijn, maar na de eerste nacht ging het dus mis.

Het is overigens niet de eerste keer dat het mis gaat voor een avonturier, op zoek naar de mysterieuze grot. Vorig jaar viel een man 150 meter naar beneden en overleefde de val niet.

Dus je hoort het, ga je bergbeklimmen, neem dan altijd een iPhone met de Find My Friends-app mee. Je weet maar nooit wanneer iemand je locatie moet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *