Firefox Hello: Videochatten in je browser zonder account

Auteur: , Geen reacties
Firefox-Hello

Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een webcam.

Hello wil zich onderscheiden van andere populaire chatdiensten als Skype en Hangouts door het zo simpel mogelijk te maken om een videochat op te zetten. Je hoeft geen account aan te maken en geen apart programma te installeren, door Hello op te starten creëer je een unieke link, die je naar je chatpartner kunt sturen.

Veilige verbinding
Zodra hij of zij de link opent zal er een veilige verbinding tussen de twee browsers gemaakt worden, zodat je kunt beginnen met chatten. Dit is niet alleen handig als je even snel een videogesprek op wilt starten zonder gegevens uit te wisselen, het kan volgens sommigen ook goed werken om anoniem met elkaar te praten, zonder dat de NSA mee komt kijken.

Uiteraard heb je Firefox nodig om Hello te gebruiken, al is de chatdienst nog in bèta. Voorlopig zal Hello exclusief beschikbaar zijn voor de browser met de oranje vos, maar omdat de webRTC-technologie ook in Internet Explorer en Chrome ingebouwd is, kan het in de toekomst uitgebreid worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).