Fittie: Spotify is ‘niet zo blij’ met Apple

Fittie: Spotify is 'niet zo blij' met Apple
De techgigant pikt een behoorlijk deel van de Spotify-inkomsten in en dat moet maar eens klaar zijn.

Verschillende Europese techbedrijven hebben de Europese Unie gevraagd te kijken naar de praktijken van bedrijven als Apple en Amazon. Volgens de Financial Times zijn onder andere Spotify en Deezer er helemaal klaar mee, want zij moeten 30 procent afdragen van alle abonnementen die afgesloten worden via de App Store.

Het zit de muziekdiensten vooral dwars dat Apple in de vorm van Apple Music een concurrerende dienst aanbiedt en ondertussen ook verdient aan hun platformen. Ondertussen werkt de Europese Commissie aan regels voor techbedrijven, zodat vaststaat welke rechten ontwikkelaars hebben als ze gebruikmaken van platformen als iOS en Android.

In juni kreeg Google nog een boete van 2,4 miljard euro, nadat de Europese Unie concludeerde dat de zoekgigant zijn eigen diensten op een oneerlijke wijze bevoordeelde. Spotify en Deezer hopen nu op een soortgelijke, agressieve aanpak in de strijd met Apple.

4 reacties

  1. Eeeeeeeh

    Je bent gelukkig niet verplicht om Spotify Premium via de app af te sluiten als je iOS-gebruiker bent (€ 12.99 omdat spotify er 30% opgooit )

    Abonneer je daarom via de website, zodat je de lagere prijs van €9,99 betaalt voor Spotify Premium. Je krijgt dan exact dezelfde functies ( en spotify ontvangt netjes zijn gewilde 100% )

    Wanneer de jankers even googlen dan leren ze nog eens wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *