Flappy Bird is terug, maar niet voor iedereen

flappy-birds-family
Fans van de fladdergame Flappy Bird zullen blij zijn om te horen dat het vrolijke vogeltje weer terug is. Je hebt er alleen wel een toestel voor nodig dat de Amazon App Store ondersteunt.

Voorlopig is Flappy Birds Family nog nergens te bekennen in de iOS App Store of de Google Play Store van Android, en het is ook niet bekend of dit nog gaat gebeuren. Mensen met een Amazon Fire TV in huis zitten dus geramd met dit gratis spelletje, dat een stuk meer opties heeft dan de originele Flappy Bird.

De meest opvallende is de nieuwe multiplayermodus, waarin je het tegen een ander vogeltje opneemt. Ook zijn niet alleen de groene buizen je vijand, nieuwe obstakels zoals geesten blokkeren de weg naar een hoge score. De beschrijving van de game suggereert dat de moeilijkheidsgraad behoorlijk hoog is:

“Vermaak jezelf thuis met deze game (zonder je tv te breken), met familie en vrienden.”

Flappy Birds Family is speelbaar met de afstandsbediening van de tv, of met de speciale gamingcontroller die de Fire tv ondersteunt. In februari haalde bedenker Dong Nguyen Flappy Bird van het internet, omdat hij een ‘te verslavend product‘ had gemaakt. In mei kwam hij terug op dit statement, en beloofde snel weer een nieuwe versie van de game te lanceren.

Voor degene zonder apparaat dat Amazon ondersteunt, zijn hier vijf alternatieven om de Flappy-honger te stillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *