‘Flash kwetsbaarheid geeft hackers volledige PC toegang’

Adobe Flash kwetsbaarheid
Adobe Flash gebruikers opgelet!

Beveiligingsonderzoekers van Talos (onderdeel van Cisco) melden dat er in de meest recente versie van Flash een kwetsbaarheid zit. Voor de exploit wordt er gebruikgemaakt van Office-bestanden, waardoor hackers volledige toegang kunnen krijgen tot de PC van Windows-gebruikers. Alsof dat nog niet genoeg is, meldt Adobe doodleuk dat versies ouder dan 28.0.0.137 ook kwetsbaar zijn.

Het lek van Adobe Flash komt voor in Windows, Linux en Mac. De webbrowsers Google Chrome, Microsoft Edge en Internet Explorer 11 zijn kwetsbaar. De hackers verspreiden via de kwetsbaarheid een malafide code door middel van Office-bestanden. Deze zit vaak verstopt in een e-mail.

Gelukkig is Adobe zoals eerder gemeld op de hoogte van de kwetsbaarheid. Op 5 februari moet Adobe met een update komen, waardoor de kwetsbaarheid verleden tijd wordt. Daarnaast raadt het bedrijf aan om ‘beveiligde weergave’ te gebruiken, waardoor de geïnfecteerde documenten niet kunnen doordringen tot je computer.

Het is echter zeker niet de eerste keer dat Adobe veel kritiek krijgt. De Flash-software is namelijk al jaren een bron van ellende wanneer het aankomt op veiligheid. Veel browsers hebben tegenwoordig dan ook standaard alle Flash-content geblokkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *