Flexibel implantaat moet verlamde mensen weer laten lopen

Flexibel-Implantaat
Door dit flexibele implantaat in het ruggenmerg van een verlamd persoon te injecteren, wordt het weer mogelijk om te lopen.

Het probleem met dit soort implantaten was tot voor kort dat de techniek te onnatuurlijk, grof en stijf was, wat uiteindelijk in schade aan het lichaam resulteerde.

Zwitserse wetenschappers hebben dit probleem opgelost met een buigbaar implantaat genaamd de e-Dura, dat via elektrische impulsen de functie van de wervelkolom simuleert. Omdat dit implantaat zich door de rek- en buigbaarheid gedraagt als een volwaardig onderdeel van het menselijk lichaam, wordt het niet meer afgestoten.

Ratten
Tot nu toe is de nieuwe techniek succesvol getest op ratten, die na een paar weken tijd weer konden lopen en ook na twee maanden hun implantaten zonder problemen kunnen blijven dragen. Het zal dus nog wel even duren voordat de e-Dura implantaten hun weg vinden naar ziekenhuizen, omdat er nog allerlei tests mee uitgevoerd moeten worden.

Meer functies
Volgens de wetenschappers kan de e-Dura ook ingezet worden om andere aandoeningen te verminderen. Denk aan epilepsie, Parkinson en chronische pijn. Het gaat hier dus niet om een geneesmiddel, maar een manier om met ziektes en aandoeningen om te gaan zonder naar externe middelen als een rolstoel of (in de toekomst) exoskeletten te hoeven grijpen. Meer weten over e-Dura? Het volledige medische onderzoek is hier terug te lezen.

[gv data=”dfDatjPZjJU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Dit is dus iets waar de overheid ontwikkelingsgeld aan zou mogen besteden. Dit lijkt me iets waarbij je voor heel veel mensen hun leven (weer/een stuk) dragelijk(er) mee gaat maken.

    En dan ook graag stamcel onderzoek erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *