Flitsmeister komt met betaalde PRO-versie

Flitsmeister komt met betaalde PRO-versie
De schrik van het CJIB breidt zich verder uit. De makers van Flitsmeister hebben een PRO-versie van de app uitgebracht.

Prijs voor PRO: €3,59

Flitsmeister PRO is een in-app aankoop. Het geeft de Flitsmeister-gebruiker een advertentieloze omgeving met meer functies, zoals het kunnen checken van de gereden topsnelheid, de snelste 0 tot 100 km/u acceleratietijd en de gemiddelde snelheid over een gereden traject – in de gratis versie wordt de gemiddelde snelheid alleen tijdens trajectcontroles in beeld weergegeven. Naast deze stats kunnen PRO-gebruikers ook de maximumsnelheid per weg bekijken, evenals de flitshistorie.

Sireneradar

Tegelijkertijd wordt met Flitsmeister PRO een update uitgerold waarmee de app – door een half miljoen Nederlanders gebruikt – beschikking krijgt over een Sireneradar. Hiermee worden naderende hulpdiensten met sirenes gesignaleerd en via de app kenbaar gemaakt aan de bestuurder. Momenteel is dit alleen nog van toepassing op ambulances in de noordelijke regio’s van Nederland, maar dat wordt volgens Flitsmeister snel uitgebreid. Verder is het melden van flitsers makkelijker geworden en zijn alle hectometerpalen, wegen en flitspalen in heel Nederland bijgewerkt.

De PRO-versie is momenteel alleen beschikbaar voor iOS. De Android-app komt later deze maand.

UPDATE: de PRO-versie van de Android app is HIER!

20 reacties

  1. Fijn dat de upgrade met verbeterde functionaliteit samengaat en niet alleen met het verwijderen van de advertenties. Goed bezig!

    • @mstiic: als je bij een gratis app zelfs de advertentie/reclameinkomsten van de ontwikkelaar door de neus wilt boren, ben je wel heel cheap.

      Vergeet niet dat er hard wordt gewerkt aan een app. Zeker ook aan Flitsmeister. Dat moet ook ergens van betaald worden. Lijkt mij netjes om toch die adblocker uit te zetten, anders worden gratis spps in de toekomst schaars.

      Dan kun je beter de pro versie komen nou. Wat is nou die paar euro? Alleen de administratiekosten van een bekeuring is volgens mij al hoger.

      Ontopic:
      Mooie update, goed om te zien dat ze blijven ontwikkelen en verbeteren. Ook de alarmdienst zal zeker handig zijn als deze later landelijk werkt. Gebeurd nog best vaak dat ik (met name) een ambulance pas op het laatst opmerk.

          • @autoblogger: Wat jullie dus niet snappen is hoe wil iets betalen als ik die mogelijkheid niet eens heb?? Ik ga toch geen creditcard aanschaffen. Als vodafone er een optie voor had om te betalen via mn abo had ik dat wel gedaan.

            Maar boeiend dankjewel google dankjewel android, het kan ook lekker gratis !!! En dat paar euro gooit iedereen wel eens weg aan iets onzins.

          • @mstiic: lekker makkelijk afschuiven allemaal. Hier had je ook rekening mee kunnen houden toen je voor Android als OS koos. Lijkt me vrij lastig als je totaal geen betaalde muziek, films, apps & in-app aankopen etc. kunt doen. Dan mis je echt veel, dan mis je juist de mooiere apps.

            Maar da’s jouw keuze geweest. Dan moet je niet om jouw leven wat aangenamer te maken een adblocker installeren wat zorgt voor de stagnatie van een hoop gratis apps en daarmee de carriere van softwareontwikkelaars. Zij maken apps juist gratis om de klant tegemoet te komen en ads een mogelijkheid bieden om alsnog inkomsten te genereren.

            Die vlieger gaat nu dus niet meer op.

            Snap dat je dit vast allemaal niet zo bedoelt en dat het wellicht wat overdreven overkomt, maar dit is wel precies wat er gebeurd. Advertenties zijn gewoon nodig om diensten, content en apps betaalbaar (of zelfs gratis) te houden. Dit tegenwerken gaat alleen maar averechts werken op de lange termijn.

  2. Als ze nou eens eerst die app eens wat slimmer maken zoals flitsers die 50 km verderop op de A 12 staan hoef ik niet te zien. Van mijn part een naar en van werk werk route met hectometer paaltjes ofzo. Hetzelfde geldt voor de files en een rijrichting selectie zou ook wel handig zijn.

    • @SummerSky: Daar heb je niets aan.Of wil je ze allemaal uit je hoofd leren en herkennen in spiegelbeeld als er eentje achter je rijdt? Beter hou je je gewoon aan de verkeersregels,dan heb je ook niets om je druk over te maken.

  3. Had er eerder een abonnementsdienst aan vast gehangen. Nu is je maximale omzet in NL dus eigenlijk al bekend. Laat iedereen een euro of 2 per jaar betalen en je kan oneindig door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *