Flitsmeister komt met dure anti-flits gadget

Handig of overbodig?
Flitsmeister komt met een gadget waarmee je veel geld kunt besparen. Het vergt wel een kleine investering.

Flits-meester Flitsmeister komt met een wel heel bijzonder apparaatje voor in de auto: de Flitsmeister ONE. Alle vergeetachtige wegpiraten hoeven met de gadget niet meer aan de Flitsmeister-app te denken, want dat doet het apparaatje voor je. Zo bespaar je mogelijk behoorlijk op boetes, al moet je wel zeer regelmatig op de bon geslingerd worden om het apparaatje eruit te halen; je vergeet immers niet altijd de app aan te zetten.

De Flitsmeister ONE is in essentie een apparaatje dat de Flitsmeister-app voor je aanzet. Nu sleep je bij zelfs kleine overtredingen al tientallen euro’s aan boetes binnen als je niet oplet, maar voor de Flitsmeister ONE betaal je maar liefst €49,95. Wie nu het apparaatje als pre-order bestelt krijgt hem voor €39,95 (inclusief een jaar Flitsmeister Pro). In december van dit jaar moet de gadget geleverd gaan worden.

Je plakt de gadget bijvoorbeeld op je dashboard en door middel van Bluetooth (low energy) registreert het apparaatje de gebruiker wanneer hij in de auto stapt. Na registratie start de Flitsmeister-app automatisch en hoef je je geen zorgen meer te maken om ome agent. Het batterijtje zou het volgens de maker zo’n 2 jaar vol moeten kunnen houden voor hij vervangen moet worden.

Overigens is het apparaatje niet slechts een veredelde herinnering-uitdeler. De ONE heeft zowel LED-lampjes als een speaker waarmee de gebruiker gewaarschuwd kan worden wanneer flitsers gesignaleerd zijn. Hij is dus voor een een plastic casing met Bluetooth-connector, LED-lampje en een speakertje best wel duur, maar het zorgt er tevens voor dat je eventueel minder met je smartphone bezig bent tijdens het rijden.

Of je het daarentegen echt nodig hebt? Stiekem niet. Via zowel Android als iOS is het mogelijk om een app, in dit geval Flitsmeister, automatisch middels een Bluetooth-connectie op te starten. Bijvoorbeeld als je in de auto stapt en je telefoon maakt verbinding met het infotainmentsysteem in de auto.

Naast de Flitsmeister ONE zijn er nog talloze andere manieren om niet gepakt te worden. In dit artikel sommen we vijf van de beste apps voor je op.

Update 17-10-2019 (11:15): Het bericht is inhoudelijk iets genuanceerd.

27 reacties

 1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-
  Wanneer je ‘m voor vier tientjes in de pre-order bestelt, dan krijg je er ook nog een jaar Flitsmeister Pro bij. Pak eens één boete voor 10 km/u te hard rijden en je bent al zo’n zeven tientjes kwijt, dus persoonlijk vind ik dit geen overdreven bedrag voor een handige gadget. En nee, ik heb geen aandelen bij Flitsmeister!

 2. Waar ik benieuwd naar ben: laat hij de meldingen altijd op de speakers vd auto horen. Ik zit namelijk met het probleem dat ik dat alleen hoor wanneer ik via bluetooth muziek (spotify) afspeel op het systeem vd auto. Zodra ik radio luister hoor ik niets… ook niet via de luidspreker vd telefoon omdat die met Bluetooth verbonden is met de auto. Komt er dus op neer dat ik niet meer naar de radio luister…. (geen grap)

 3. En iets anders, waarom kan ik via de autoblog iphone app niet meer reageren…? Krijg elke keer een foutmelding over de internetverbinding

 4. Als je bluetooth hebt in je auto heb je dit apparaatje helemaal niet nodig. Je kan in de app gewoon instellen dat flitsmeister automatisch opstart als je telefoon connectie maakt met een vooraf ingestelde Bluetooth verbinding

 5. “Zo bespaar je mogelijk behoorlijk op boetes, al moet je wel zeer regelmatig op de bon geslingerd worden om het apparaatje eruit te halen.”

  Toen ik dat las dacht ik dat dit ding een paar duizend gaat kosten… blijkt het met met een pre-order €40 te zijn…

  Met één standaard boete kan je dus al 2 tot 3 stuks kopen hier…

  • Ik ben de schrijver maar ik kan niet ontkennen dat ik het misschien nog minder goed heb dan Ruben 😉 Maar het punt is de functie van de gadget tegenover de prijs, niet de prijs op zichzelf!

 6. Je kan in je telefoon instellen dat als je auto een bluetooth verbinding maakt met je toestel, automatisch de app opgestart wordt. Op die manier vergeet je het nooit. Wat een verspilling van geld dit.

 7. Velen vallen over de prijs dat deze lager uit valt, maar wist je dat als je een NFC sticker hebt voor minder dan €1,- je deze kan kan plakken op de plek waar jij je telefoon neer zet in de auto. De NFC sticker programmeer je dat je FM opgestart wordt en klaar ben je. Die NFC sticker doet het zelfde als dit apparaatje.

 8. Je kan dit toch zelf door een app zoals Tasker (of Bixby Routines dat standaard op Samsung toestellen zit) in te stellen dat wanneer je met een bepaald bluetooth profiel (zoals dat van je auto) verbindt, dat hij volgende apps aanzet. Bij mij is dit WAZE en flitsmeister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *