Flow: kleine bewegingsdetector wil computermuis vervangen

Flow
Computers en gadgets worden steeds geavanceerder, maar de computermuis blijft hetzelfde. Daar wil Flow verandering in brengen, door je jouw pc volledig met subtiele handbewegingen te laten besturen.

Het handige aan deze kleine bewegingsdetector is dat je zelf shortcuts in kunt voeren voor je meestgebruikte acties. Bij de lancering ondersteunt Flow al meer dan dertig programma’s, waaronder een speciale set controls voor Photoshop, YouTube, Spotify en Adobe Premiere.

Metalen ring
Hierbij kun je bijvoorbeeld instellen dat je een nummer overslaat op Spotify door met je hand van links naar rechts over de Flow te zwaaien. De metalen ring die om de sensor zit kun je ronddraaien, zodat er weer een extra plekje ontstaat voor nieuwe shortcuts.

Extra hulpmiddel
Hoewel je hier in principe je PC mee zou kunnen besturen, lijkt het ons vooral een handig hulpmiddel om naast je muis en toetsenbord te gebruiken, zodat je snel een nummer kunt wisselen of met Photoshop een veelgebruikte toetsenbordinput kunt uitvoeren. Ook tijdens het geven van presentaties kan het een handig dingetje zijn om in je hand te houden terwijl je jouw diapresentatie houdt.

Voorlopig focust de Indiegogocampagne voor Flow zich vooral op desktops en laptops, maar het team achter het muis-alternatief zegt dat ondersteuning voor mobiele apparaten ook mogelijk is. Er wordt immers verbinding gemaakt via Bluetooth. De verwisselbare batterij in het ronde apparaatje gaat vier maanden mee.

Hebben?
Met nog veertig dagen te gaan lijkt de crowdfundingcampagne voor het apparaatje de goede kant op te gaan. Wil je zelf ook eens een alternatief voor je muis proberen, dan kun je er met een donatie van 99 dollar een opgestuurd krijgen in juni 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *