Flynote: zwevende platenspeler met Nederlandse inbreng

Flynote
Soms kan een herverpakking van oude technologie er voor zorgen dat we het weer graag in onze huiskamer zouden neerzetten. Met de Flynote is dat inderdaad het geval.

Het Italiaanse alDith, bestaande uit de twee jonge designers Aldo De Carlo en Judith Ccasa, heeft langspeelplaattechnologie uit de vorige eeuw gecombineerd met zwevende technologie. Oftewel: er is wat magnetisme aan toegevoegd. Het cilindervormige deel aan de onderkant bevat een grote magneet waarmee een magnetisch veld wordt gecreëerd. Hierop ‘rust’ de draaitafel met een afstotende magneet, waar de LP op komt te liggen. In het onderste gedeelte is een elektromotor verwerkt, waardoor de installatie kan draaien (33 rpm) en een LP op het bovenste gedeelte tegen de naald van de aluminium arm wordt gedrukt. Voilá, muziek.

Zo werkt het:

Of de Flynote ooit een noot muziek zal voortbrengen? Ja, zegt het duo. Hoewel het nu nog een conceptidee is, zal de zweeftechnologie worden verzorgd door het Eindhovense Crealev, dat gespecialiseerd is in het laten zweven van objecten (zoals dit bemmende Hoverboard).

Ondertussen zijn de makers van de Flynote, samen met 11 anderen, uitgeroepen tot winnaars van de tweede Lexus Design Awards. Uiteindelijk krijgen twee van hen meer dan vijf miljoen yen (€35.000) om de kosten van het prototype te dekken.

[lg_folder folder=”0_Divers/Flynote/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Zeer stijlvol en uniek. Zou het graag willen hebben, maar de enige platen die ik heb zijn voornamelijk Dnb. Dan wordt het toch iets minder stijlvol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *